TÉMÁK, Kategóriák

Javaslatok égési sérülések általános ellátását illetően

558
HOZZÁSZÓLÁS:

Az égési sérülések súlyosságát, az égési fokozat mellett nagyrészt az égés kiterjedése határozza meg. Az égési sérüléseknek három fokozata létezik:canstockphoto14002906

  1. Első fokozatú égési sérülések csak a bőr felső rétegét érintik és a bőr vörösségét, forróságát, súlyosabb esetben hólyagok kialakulását okozzák. Ilyen égési sérüléseket okozhat pl. a túlzott napozás.
  2. Második fokú égési sérülések már a bőr mélyebb rétegeit károsítják, ami hólyagok kialakulását idézi elő.
  3. A harmadik fokú égési sérülés a bőr alatti kötőszövetet, az irhát is károsítja, ennek eredménye a bőr elszenesedésszerű károsodása.

A megfelelően végzett elsősegély nagy mértékben befolyásolja a későbbi gyógyulást.

Az égési sérülések ellátásánál fontos azonnal megszüntetni a kiváltó okot. Amikor az öltözék lángra kapott, a lángoló felülettel a beteget a földre kell fektetni, majd vastag takaróval vagy kabáttal kell a lángokat elfojtani. Vékony, gyúlékony anyagok használatát kerülni kell! A további kezelésnek a fertőzés, a nagy folyadékvesztés és sokk kialakulásának megakadályozására kell irányulnia!

A meggyulladt és elégett ruházatot, a lángok megszűnése után nem kell eltávolítani, mert az öltözék bizonyos védelmet nyújt a fertőzések ellen és megakadályozza a fokozott folyadékvesztést! Ezenkívül előfordulhat, hogy beletapadt a sebbe.

Amikor azonban forró, folyékony anyag okozta az égést, az átitatott öltözéket is le kell venni! Az égett testfelületekről óvatosan el kell távolítani az ékszereket, órát.

Az első fokú égési sérüléseket bő, hideg csapvízzel le kell mosni. Ilyenkor vehetjük igénybe a természet segítségét is! KATTINTSON TOVÁBB A RÉSZLETEKÉRT >>>

A másod- és harmadfokú égési sérülések kezelése komplikáltabb!

Itt már tilos vízzel öblíteni és természetesen a házi gyógymódokban alkalmazott különböző zöldségféléket és krémeket sem szabad használni! Ezek ugyanis semmilyen jótékony hatással nem bírnak, sőt a fertőzésveszélyt is növelik, ami a későbbiekben maradandó hegek kialakulásához vezethet.

Az égett bőrfelületet lehetőleg steril gézzel be kell lazán vonni, amikor nincs kéznél steril géz, akkor tiszta, száraz anyagot kell használni! A fedéssel megelőzhetőek a fertőzések, ugyanis a károsodott bőrfelület nyitott kaput jelent a baktériumok számára.

Az égett sebfelülethez nem szabad hozzáérni!

A beteget le kell fektetni, lábait óvatosan felpolcolni, hogy elkerüljük a sokk kialakulását! Időközben sürgős orvosi segítséget kell hívni!

558
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]